Ananasta & rauhaa

(MVEP-01,1991/1992)

 

Ananasta & Rauhaa kansi

 

 

 

 

1.Käkikello

2.Kaupunkiin

3.Hei auttakaa!

4.NVM III(kylmää rakkautta)

 

Ananasta & Rauhaa äänitettiin Viialassa, Akaan musiikkireklaamissa Peltosen Heikin "kusenpolttamassa" kellarissa lokakuussa 1991. Ristolainen oli vielä mukana bändissä ja soitteli kitaraa & koskettimia & huuliharppua. Matka Viialaan oli yhtä helvettiä, auto hajosi useita kertoja ja lopuksi automme hinattiin studion pihaan. Viialassa teimme myös muutaman demon, koska se oli (on?) Suomen halvin ja soundit olivat kuitenkin aivan kohtuulliset.
Kannen synkänpuoleisen Aku Ankka/Ankardo kuvan piirsi Aldo(nyk.Dynamite Fishers) ja takakannen kuvan otti Juusto Lindberg, Puurilan Pena (Ruostumattomat jne. jne.) lainasi crybabya. Levyä otettiin 500 kpl:n painos joka myytiin loppuun.
Biisissä NVM III(kylmää rakkautta) löytyy muuten seuraavat rivit:
 

Ei nuoret miehet matki Juliet Jonesia,
eihän bändissä ole edes yhtään Karia


Tämä sen takia, koska NVM:ää verrattiin jokapaikassa aina Juliet Jonesin Sydämeen.

 

 

 

Prrrkele !?! -minicd

(Betelgeuze,1994)

PRRRKELE !?! kansi 1.NVM I(Teknoperkele)

2.NVM IV (Taivaanrannanmaalarit)

3.Jaskanbaarissa

4.Kukkia sateessa

5.Kevätpoppista

6.Kukkasten vallankumous

7.Yksin oot


Prrrkele !?! tehtiin silloisessa 2001-studiossa Porissa. Äänittäjänä ja miksaajana toimi Ahti Impola (nyk.Cotton studio). Myös Ristolaisen Beisi hääräili mukana studiossa ja soitteli tietokonetta, koskettimia ja esitti levyllä kuultavan James Brown-huudon. Levyn otti jakeluunsa Kråklund-records ja 500 kpl painos saatiin myytyä loppuun. Tästäkään levystä ei otettu lisäpainoksia. Levyllä herätti erityistä hilpeyttä kansikuva, jossa poseeraamme kummissa vetimissä (vrt.Village People). NVM IV(taivaanrannanmaalarit)-biisi valittiin Radio Mafiassa viikon täkyksi.

Maailmanloppua odotellessa

(NVMCD-02,1997)

Maailmanloppua odotellessa kansi
1.Balkan(etnoperkele)

2.Neonhipit

3.Onnellista elämää

4.Pullakuskit(helvetistä)

5.Lyijynraskasta

6.Huijareiden paratiisissa

7.7x7(San.Jukka Virtanen,säv.Jaakko Salo)

8.Kasvamme hitaasti

9.Herra Kuolema

10.Universumin tylsin ihminen

11.Maailmanparantajan vapaapäivä

12.Elämä

13.Maailmanloppua odotellessaMaailmanloppua odotellessa-CD parsittiin kokoon Headline-studiolla Tampereella. Äänittäjänä ja miksaajana toimi Jani Viitanen. Myös tähän levyyn teimme yhden ylimääräisen biisin, joka kertoi koulukiusaamisesta. Biisiä ei kuitenkaan käytetty missään ja itseasiassa sitä ei edes miksattu loppuun asti.Levyllä on myös ensimmäinen coverbiisi, joka oli mielestämme niin hyvä, että ansaitsi tulla omien biisiemme joukkoon(heh heh), kyseinen biisi on vanhassa Spedeleffassa Noin seisemän veljestä kuultava, alkuperäisesti Dannyn esittämä : Seitsemän kertaa seitsemän.


Tätä levyä muuten kannattaa kuunnella kuulokkeilla, koska miksatessa käytimme reippaasti stereokuvaa hyödyksi. Yksi biisi levylle soitettiin täysin ilman päällekkäisäänityksiä yhdellä otolla, jammaillen (levyn kuunnelleet tunnistavat kyllä tämän biisin!). Jossain vaiheessa kävi jopa mielessä, että samalla tavalla olisi voinut soittaa paljon enemmänkin. Jatkoimme aloitusbiisi teemaa, joka alkoi Prrrkeleessä, eli kun aloitimme Prrrkeleen teknoperkeleellä niin tämän aloitimme tietenkin etnoperkeleellä (joka muuten on bändin ainoa biisi, jonka sävellys ei ole Höntsän käsialaa).


Hieman ennen äänityksiä pitkäaikainen kitaristimme Semppa jätti soittopuuhat ja keskittyi opiskeluun. Kovalla kiireellä saimme kuitenkin tilalle uuden "luuttuajan", Villen(ent.Idi Amin ja Grande Hysteria). Levyn nauhoitusten jälkeen kuitenkin Ville jätti bändin ja Semppa tuli takaisin bändiin. Studiossa hääri myös (yllätys, yllätys !!)bändimme vakituinen studiojäsen Beisi, joka taas kerran hoiteli joitain kosketinosuuksia. Levyn etukannen kuvan piirsi taas Huhtalan Jussi, muuten kannen suunnittelussa olivat mukana NVM (Höntsä & Make) ja iisi (Boneberry), kannen valokuvat otti Heidi Kiviranta. Levyä otettiin 1000 kpl:n painos, jota on jäljellä vielä muutamia kymmeniä kappaleita. Tämä levy ei muuten todellakaan ole niin synkkä kuin nimi antaa ymmärtää !

Synnymme voittamaan
(VALERIAN-004, äänitetty 1998 & 1999, julkaistu 2015 / Valerian music)

1998 vuoden alussa menimme Impolan Ahdin Cotton Studiolle tekemään demoa tarkoitus oli äänittää uusia biisejä lähinnä promokäyttöön keikkamyyjille jne. Biisien äänitykseen tuli tarve koska musiikillinen linja oli muuttunut suht merkittävästi popimpaan suuntaan eikä "Maailmanloppua odotellessa" enää edustanut bändin musiikillista suuntautumista. Saimme Porin kaupungilta tukea kahteen studiopäivään ja päätimme äänittää biisit: "Kaksi planeettaa", "Aina ei voi sataa" sekä "Eksyneet". Haimme biiseihin tarkoituksella hieman kuulijaystävällisempää soundia. "Maailmanloppua odotellessa" -levyllä olimme jo todistaneet soittotaitomme joten biisejä yksinkertaistettiin rutkasti. Aika meni tiukille studiosessiossa ja sen myötä "Eksyneet" -biisi toteutettiin rumpalimme Kakon soittamalla rumpuluupilla eli hän soitti biisiin pari tahtia jotka sitten kopioitiin koko biisiin. Silloin kyseinen juttu oli aivan ennenkuulumaton kokeilu, nyttemmin monella bändillä jo nykypäivää. Lähetimme kolmen biisin demoa radioasemille ja Eksyneet sai ainoana biisinä vähäistä radiosoittoa.

 

Alkusyksystä saimme säästettyä keikkapalkkioista sen verran, että pääsimme taas studioon. Äänitettäviksi biiseiksi valitsimme "Synnymme voittamaan" sekä "Vihaamme kaikkea". Biisit ovat aivan eri tyylisiä, "Synnymme..." on perusNVMpoppis  ja "Vihaamme..." on funkvaikutteinen esi-numetalbiisi. Synnymme -sanat saivat muuten alkunsa Remun biisistä "Born to rock". Vihaamme -biisin  funkimpi fiilis tuli varmaan keikkareissuilta, tapanamme nimittäin oli aina ennen keikkoja kuunnella Red Hot Chili Peppersin Bloodsugarsexmagic -levyä. Jotain funkkia tarttui live meininkiinkin biiseihin tuli vähän tanssittavampia sävyjä. "Vihaamme" osallistui rocklyriikkakilpailuun mutta ei pärjännyt.

 

Loppuvuonna 1998 äänitimme itse demon joka löytyy "Synnymme voittamaan" bonusbiiseistä. Bändin musiikillinen linja alkoi selkeästi synkistyä. NVM:ää tituleerattiin jossain demoarvoissa jopa Suomen Kentiksi.

 

Alkuvuodesta 1999 päätimme tehdä biisin joka niin sanotusti "räjäyttää pankin". Syntyi "Odotan" jota lähdettiin työstämään Porin kaupungin apurahan turvin Peltosen Akin studiolle. Saimme rahaa kokoon parin studiopäivän verran ja kun aikaa hieman jäi äänitimme vielä "studiolivenä" yhdellä otolla Eurooppa 3 -yhtyeen "Älä unohda minua" biisin vähän rajummalla sovituksella. Odotan -biisiin tehtiin vielä video jonka Janne Moijanen kuvasi ja allekirjoittanut (K.Haavisto) sekä Moijanen leikkasivat. Video ja biisi herätti kiinnostusta mm. MTV3:n Jyrki-ohjelmassa joka esitti videon ja pyysi bändiä vierailulle. Erinäisten onnettomien sattumusten vuoksi emme ikinä ehtineet kyseiseen ohjelmaan kertaakaan, mahdollisesti tästäkin tarinasta joskus lisää...

Kesällä 1999 päätimme taas mennä studioon. Rahaa oli taas säästetty keikkaliksoista parin studiopäivän verran. Äänitimme Peltosen Akin studiolla biisit: "Unikuva", "Ilman sua", "Tukehdun" sekä "Sinä". Propaganda records julkaisi porilaisten bändien kokoelmalevyn johon saimme tuosta sessiosta biisit: "Ilman sua" ja "Tukehdun". "Unikuva" oli taas "perusNVMpoppis" ja "Sinä" biisi oli alunperin treenijamittelu joka oli alunperin tylilajiltaan jazz. Studiossa "luppoaikaa" jäi pari tuntia ja päätimme tehdä siitä jonkinlaisen danceversion. Kokosimme 1998-1999 äänittämämme biisit nippuun ja kolkuttelimme taas levy-yhtiöiden ovia jotka eivät kuitenkaan auenneet. Näistä biiseistä "elämään" jäi Tukehdun joka myöhemmin päätettiin tehdä täysin uusiksi seuraavalla levyllä...